Cykelleg

Cykelsikkerhed

Balance, start og stop, overblik og manøvredygtighed

Fællesskab

Grin, samarbejde, holdånd, lære af hinanden

Læring

Rumlig intelligens, regelforståelse, problemløsning

Bevægelseslege på to hjul

Cykelstopdans, kildedillen, kanonkongen

Cykelleg

Kom godt i gang!

Cykelleg er gamle bevægelseslege flyttet op på to hjul. Skøn fælles aktivitet for hele børnegruppen og samtidig en sjov og meget effektiv måde at lære at mestre cyklen. Balance, start og stop, kigge op mens man cykler, cykle med en hånd på styret og meget mere. I cykelleg bliver cykeltræning til en leg.

Cykelleg styrker hele barnets udvikling, både fysisk psykisk, kognitivt og socialt. Motorik, sanser, selvtillid, mod, regelforståelse, problemløsning og sociale kompetencer. Brug cykelleg som værktøj til at arbejde med alle seks læreplanstemaer i den styrkede pædagogiske læreplan.

Danmark er verdensberømt for vores unikke cykelkultur. Børnene er cykelkulturens fundament, og hvilken bedre måde at motivere børnene til at cykle end gennem leg? Vi oplever ofte, at det også har en afsmittende effekt på forældrene, som får lyst til at cykle mere sammen med deres børn.

Kom godt i gang! Kontakt os på info@legefabrikken.com og hør, hvordan vi kan hjælpe jer i gang med cykelleg. Vi tilbyder kompetenceforløb, events, kurser og rådgivning.

(OBS til københavnske dagtilbud! Lige nu er der mulighed for gratis åben dagtilbud forløb for kommunale og selvejende børnehaver i København. Tilbuddet gælder hele 2022, så længe der er ledige forløb).

Historien bag cykelleg

Børn har leget cykelleg lige så længe der har været cykler. Fangelege, Kongens efterfølger,
cykelbaner og mange andre gode lege. Måske huske du selv nogle gode cykellege fra din egen barndom? Cykelleg som koncept blev udviklet i midt nullerne af rytmikpædagog Grete Møller Andersen, bedre kendt som Rytmik Grete (www.rytmikgrete.dk). Siden blev cykelleg videreudviklet af Cyklistforbundet, som etablerede et cykellegekorps, der stadig i dag afholder kurser og events i cykelleg. Balder Brøndsted fra Legefabrikken har været med fra starten, både som medlem af cykellegekorpset og som konsulent på cykellegebogen ”20 Cykellege” og på cykellegekampagnen ”Vi kan cykle” der siden 2013 har kørt hvert år i maj måned som et gratis tilbud for dagtilbud landet over. Balder har også medvirket i Cyklistforbundets cykellegevideoer.

Se mere på www.cykelleg.dk